Tibetan Herbal Incense

50,00 kr.

Røgelse lavet af et særligt træ, der begyndte at vokse i de ufrugtbare bjerge omkring Karmapas kloster, Tsurphu, i Øst Tibet efter, at den 3. Karmapa spredte sit hår der. Duften af denne røgelse er kendt i blandt tibetanerne for at give held, og som gavnlig til at rense væk forhindringer, og til at eksorcere negative ånder.

Tibetansk røgelse er totalt fri for de giftige tilsætningsstoffer og syntetiske olier, som man finder i fx indisk og japansk røgelse, der fremstilles på en helt anden måde end den tibetanske. Tibetansk røgelse, der håndlaves fra begyndelse til ende, består af ingredienser fra visse træer, busker og urter, der tørres, pulveriseres og tilsættes en fugtende ingrediens fra en særlig træsort, der binder ingredienserne sammen. Derefter æltes de til en pasta, der sprøjtes ud i lange strimler på en indrammet plade, som  lægges til tørre i solen. Derefter deles de tørrede strimler op i kortere røgelsespinde, der samles i mindre portioner, får en velsignet snor omkring sig, og bliver pakket.

Tibetanerne betragter det at fremstille røgelse for et helligt ritual, hvor man hele tiden er opmærksom på, at røgelsen skal fyldes med positiv energi, hvorfor der udføres et velsignelses-ritual både før og efter fremstillingen. Arbejdet med at fremstille røgelse er ofte noget, der går i arv i familier, der har haft det som erhverv i flere generationer.  At besøge deres arbejdsplads er som at besøge et tempel. Mange klostre og tibetanske læger fremstiller også deres egen særlige tibetanske røgelse.

26 på lager

-
+
Varenummer 3004 Kategori