Om os

Denne webshop tilhører Dansk Selskab for Tibetansk Kultur, som pr i dag tæller ca 350 medlemmer, og som blev stiftet den 26. juni 1985 af den tibetanske lama, Tarab Tulku Rinpoche XI (1934 – 2004).

Alt arbejde for Selskabet er ulønnet, og al indtægt fra vores varesalg går fuldt og helt til vores arbejde for tibetanske flygtninge, og med at udbrede kendskabet til tibetansk kultur, samt for dens overlevelse. De fleste af vores varer er fremstillet i tibetanske og nepalesiske arbejdskollektiver i Kathmandu, Nepal og i Indien, som vi støtter gennem at sælge deres produkter. Andre varer, som fx røgelse og bedeflag, bliver fremstillet på tibetanske klostre i Nepal og Indien.

Selskabet, som er politisk uafhængigt, er en humanitær hjælpeorganisation, der har to formål:

1) at fremme kendskabet til, og arbejde for, bevarelsen af den tibetanske religion, sprog, videnskab og kultur. Dette arbejdet sker fx via artikler i Selskabets medlemsblad, “Tibet”, og i andre magasiner, via bøger, hvoraf nogle er fra eget forlag, via de sociale medier og via foredrag og undervisning.

Selskabet arrangerer også en gang i mellem optrædener og udstillinger af tibetanske kunstnere, inklusive optræden med lamadansere og tibetanske musikere, maleriudstillinger med tibetanske kunstneres værker, visning af tibetanskproducerede film og film om Tibet, opbygning af sandmandalaer og meget mere.

Selskabet er også altid med-arrangører i forbindelse med besøg af H.H. Dalai Lama i Danmark.

2) at støtte tibetanere i Tibet og i eksil økonomisk, fx med hjælp til uddannelse, til at dække medicin- og hospitalsudgifter, til daglige udgifter og overlevelse, til drift af plejehjem, hjælp i forbindelse med naturkatastrofer og pandemier og støtte til kulturelle projekter, som fx tibetanske fodboldklubber, tibetansk-sprogede aviser o.a. Vi giver også økonomisk støtte til klostre, fortrinsvis til tibetanske nonneklostre, da disse, modsat munkeklostre, ofte har svært ved at skaffe sponsorer.

Således giver Selskabet donationer til forskellige projekter i den tibetanske diaspora for omkring 100.000 kr. pr. år.

Da den tibetanske kultur og religion bliver mere og mere undertrykt af Tibets kinesiske okkupanter, hvor undervisning i det tibetanske sprog er blevet forbudt og straffes med 15 års fængsel, hvor flere og flere tibetanske klostre, templer, Buddha-statuer og store bedemøller, dvs. alt, der forbindes med tibetansk buddhisme, bliver revet ned; hvor ophængning af bedeflag, fejring af buddhistiske helligdage, det at eje billeder af HH Dalai Lama, det at bære traditionelt tibetansk tøj og alt andet, der er udtryk for en unik tibetansk kultur og tro, nu, under Xi Jinpings regime, bliver mere og mere forbudt, og hvor der, pga. digital overvågning, og overvågning med droner, er blevet meget farligt at flygte fra Tibet, og hvor det at sende nyheder indefra Tibet til verden udenfor straffes med 15-20 års fængsel, er Selskabet som regel også arrangør og med-arrangører af demonstrationer for et frit Tibet, og for at menneskerettighederne skal overholdes i Tibet. Du kan læse mere om os på vores hjemmeside: www.dstk.dk

Tarab Tulku Rinpoche X! (1934 – 2004)
Tarab Tulku Rinpoche XI (1934 – 2004)